-TopSLIDEKošarkaSport

Mujanović: Generalni sekretar KS BiH Čolan torturom i samovoljom rasturio žensku košarkašku selekciju

OTJERAO JE I BOSNIĆA

Da mnogo toga ne štima u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine jasno je još od naprasnog odlaska selektora muške A selekcije Vedrana Bosnića. A onda je došao Mundijal za dame i Bosna i Hercegovina se poprilično obrukala. Lako je bilo shvatiti da je opet nešto trulo u krovnoj kući košarke.

Nakon što je njen izvještaj Upravnom odboru KS BiH procurio u javnost tim-menadžer ženske reprezentacija i najbolja bh. košarkašica svih vremena odlučila je taj izvještaj podijeliti s javnošću. 

“Obzirom da se već dugo  špekuliše i komentariše da je “nešto trulo u državi Danskoj” (čitaj – KS BiH), a moj poslani izvještaj Upravnom odboru je procurio u javnost putem pojedinih portala i izvora, osjećam dužnost da sa vama podijelim isti. Iako se nisam htjela oglašavati pred utakmice, smatram da je pravedno da to pročitate na mojoj stranici, a ne kroz druge medije. Ipak ste vi tražili da budem u Savezu i vama to dugujem.  I moje strpljenje ima granice. Zbog budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze”, poručila je Mujanović, pa potom objavila izvještaj. 

Mujanović optužuje gneralnog sekretara KS BiH Amera Čolana za mnogo toga, od neisplaćenih nagrada do torture.

“Naši problemi počinju nakon Eurobasketa. Nešto se čudno počinje dešavati s našim generalnim sekretarom Čolanom, s njegovim ponašanjem i odnosom prema nama. Pred utakmicu s Belgijom suočavamo se s neispunjenim obećanjima. Ni nakon pet mjeseci kancelarija Saveza nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koje su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetila izdane, podcijenjene i degradirane te nisu osjetile poštovanje”, piše Razija Mujanović.

Navodi i da su uspjeli sa Dubravkom Barbarićem osigurati 20.000 KM koje su podijelili igračicama kao nagradu.

Čolan je nastavio da otkriva svoje lice u Australiji.

“Da stvar bude kontradiktorna, u Australiju putuje 13 igračica i čak 12 dodatnih osoba! Imali smo nekoliko osoba koje su povedene iz zaista ne znam kojeg razloga. U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg sekretara koji pokušava da određuje ko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, dogovara večere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi. Posebno me sram bilo njegovog odijevanja. Umjesto da bude ogledalo države i na svaku utakmicu dođe u odijelu, on je na utakmice dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bilo sramota!”, dodaje Mujanović uz konstataciju da je Čolan prema njoj vršio “neviđenu torturu”.

Podsjećamo, Čolan je bio u epicentru skandala oko naprasnog odlaska selektora Bosnića uoči Eurobasketa i kvalifikacija za SP. Samo je dobro vođenje Adisa Bećiragića umanjilo posljedice, ali guranje problema pod tepih očito neće još dugo moći potrajati. 

Pismo izvještaj Razije Mujanović u cijelosti možete pročitati na njenoj Facebook stranici: 
https://www.facebook.com/plugins/post.php?

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close