Kultura življenjaLifestyleShowbiz

Muhamed Kahrimanović u Visokom razbijao limenke i upisao se u Guinnessovu knjigu rekorda

NOVI SVJETSKI REKORD

U sportskoj dvorani u Visokom večeras je održana još jedna sportska noć za pamćenje, a Muhamed Kahrimanović ponovo se upisao u Ginisovu knjigu rekorda.

Kahrimanović je večeras u ispunjenoj dvorani oborio novi svjetski rekord te se upisao u Guinnessovu knjigu rekorda kao osoba koja je razbila čak 104 limenke te tako prestigao Indijca Vispya Kharadia koji je ranije držao rekord od 98 doza.

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivosti/visocak-muhamed-kahrimanovic-razbijao-limenke-i-upisao-se-u-guinnessovu-knjigu-rekorda/230318100#brid_cp_Brid_79165169

Povod večerašnjeg događaja je jubilej deset godina od obaranja prvog Guinnessovog rekorda u Visokom.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Muhamed Kahrimanović je inače višestruki rekorder u Guinnessovoj knjizi , a večerašnji specijalni gost u Franjevačkoj sportskoj dvorani bio je trener Kukiwon akademije za BiH Hong Seung Ki.

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivosti/visocak-muhamed-kahrimanovic-razbijao-limenke-i-upisao-se-u-guinnessovu-knjigu-rekorda/230318100#brid_cp_Brid_79167272

Na ovoj je najavljeno još jedno obaranje Guinnessovog rekorda u Visokom, koji je predviđen za 20. maj kada će glavni trenera TKD kluba Bosna Rudar Edin Kajević Kaje razbijati kokose laktom.

Foto: E. M./Klix.ba

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close