-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleShowbiz

Mostarac Ajdin Sefer na naslovnicama knjiga u Americi

USPJESI

Riječ je o djelima Elize Najt i Izabel Kuper

Ajdin Sefer, Mostarac s adresom u Los Anđelesu, krasi dvije naslovnice bestseler knjiga u Americi. 

Prva knjiga je miks historije i romantike “You’ve got Plaid” Elize Najt (Knight) u izdanju “New York Timesa”. Na ovoj naslovnici naš maneken i glumac, s mačem u ruci, pozira u škotskoj suknji.

Bogata biografija

Druga knjiga na kojoj se Seferov lik pojavljuje na naslovnici je spoj realizma i fantazije “The Heart of the Storm”, bestseler autorice Izabel Kuper (Isabel Cooper).

Ajdin Sefer
  • Ajdin Sefer
    FOTO: INSTAGRAM

Tako se lice Hercegovca može vidjeti u knjižarama i na kioscima širom svijeta.

Sefer je prije nekoliko dana objavio i fotografije na Instagram storiju kojima je najavio kampanju za jedan čuveni brend automobila.

Njegov lik našao se u izlozima knjižara
  • Njegov lik našao se u izlozima knjižara
    FOTO: AGENCIJE

Ranije ove godine pojavio se u kratkom filmu „Puncture“, u kojem je glumio, ali i bio jedan od producenata.

Mjesto snova

Pojavljivanje na naslovnicama knjiga je još jedan u nizu uspjeha našeg manekena nakon što je prošle godine plijenio pažnju na mjestu o kojem manekeni i glumci širom svijeta sanjaju, a to je Tajms skver u Njujorku. Ajdin se pojavio na videozidu u Njujorku kao jedan od likova iz animiranog filma „Disney“ kompanije „Izbavitelji“.

Ovaj uspješni maneken i glumac odradio je, inače, nekoliko značajnih kampanja, i to one za Nissan i JBL, koje su rađene za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Ajdin je radio i za „SoFi“, „W hotel“ te za „Orange twist“.

Sefer je u Sjedinjene Američke Države došao kao desetogodišnjak. Nikada, ipak, nije dopustio da ga odgaja sredina, nego njegovi roditelji, koji su se postarali da ne zaboravi svoje porijeklo.

Naslovnica knjige
  • Naslovnica knjige
    FOTO: AGENCIJE

Tako ovaj uspješni Mostarac svake godine, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, pozira s našom zastavom na mjestu s kojeg se pruža pogled na panoramu Los Anđelesa.

U spotu Lejdi Gage

Mostarac se svojevremeno proslavio širom svijeta pojavivši se u spotu G.U.Y. velike muzičke zvijezde Lejdi Gage (Lady). Spot se i danas često emitira na muzičkim kanalima, a na YouTubeu broji nekoliko miliona pregleda.

Svake godine u Mostaru

Ajdin je veoma vezan za svoj rodni grad te tako svakog ljeta dolazi u posjetu Hercegovini. Kako kaže, u duši i srcu nosi Neretvu, Stari most, a posebno se raduje kada naša reprezentacija pobijedi.

Avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close