-TopSLIDEBiHPrivreda

Mont Ing iz Visokog: Dom penzionera u Nedžarićima ograđen zaštitnom mrežom, čekaju se dozvole

Foto: I. Š./Klix.ba

Kompanija Mont Ing iz Visokog koja je kupila zgradu i zemljište nekadašnjeg Doma penzionera u Nedžarićima je u završnoj fazi prikupljanja saglasnosti i dozvola za rušenje i izgradnju novog objekta.

Kako saznajemo, iako je bio plan da se tokom ove godine sruši zgrada koja predstavlja ruglo uz glavnu gradsku saobraćajnicu, sve je stopirano.

Naime, svi radovi će morati sačekati narednu godinu kada su planirane izmjene Regulacionog plana na kantonalnom nivou.

Investitorima problem prave i tzv. zračni koridori. Studijom je utvrđeno da više zgrade mogu, ali ne nužno, doprinositi zagađenju zraka. To ovisi i o lokaciji zgrade, njenom obliku i položaju u odnosu na druge građevine.

Kompanija Mont Ing iz Visokog, koja je krajem augusta prošle godine dogovorila kupovinu zgrade i zemljišta Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići, a početkom ove godine potpisala i kupoprodajni ugovor dok je u martu uplatila cjelokupan iznos investicije.

Kupoprodajnim ugovorom cijena ovih nekretnina bila je 20,1 milion KM.

Podsjetimo da je plan vlasnika firme da na ovoj lokaciji izgradi poslovni i stambeni objekat, te jedan dio koji će biti predviđen za brigu i njegu starijih osoba, koji će biti napravljen po najsavremenijim evropskim standardima. Dakle, postojeća zgrada bit će srušena i na tom prostoru će biti izgrađen kompleks od više zgrada.

Klix

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close