NogometSport

Mladi Zmajevi dočekuju Portugal: Svjesni smo njihovog kvaliteta, ali tražit ćemo svoje prilike

Prisutnima na današnjoj konferenciji za novinare obratili su se selektor Vinko Marinović i reprezentativci Eldar Čivić i Zinedin Mustedanagić.

Marinović je dodao kako su svjesni kvaliteta selekcije Portugala te su uprkos odsustvu pojedinih igrača uspjeli odraditi planirane pripreme.

“Portugal je najjača ekipa u grupi i ekipa koja je u vrhu evropskog fudbala. Imaju izuzetnu ekipu i dobre rezultate su postigli. Naša briga su samo igrači koji trenutno nisu s nama, ali uspjeli smo odraditi ono što smo trebali. Nadam se da će igrači na teren prenijeti svoj entuzijazam koji je potreban i vidjet ćemo šta će se dogoditi”, izjavio je Marinović.

Selektor naše mlade nogometne reprezentacije je dodao da su Portugalci kvalitetni u svim segmentima igre zbog kvalitetnog sastava, a naša igra bit će usmjerena na kontranapade.

“Pokušat ćemo igrati kontranapade jer oni igraju ofanzivan fudbal i vjerujem da će biti takvih situacija gdje ćemo moći iskoristiti te prilike”, dodao je Marinović.

Bh. reprezentativac Eldar Čivić je kazao kako je atmosfera u bh. taboru odlična te da su svjesni kvalitete protivnika.

“Mi smo tu da damo svoj maksimum i ostvarimo pozitivan rezultat”, dodao je Čivić.

Sličnog mišljenja je i Zidan Mustedanagić koji je po prvi put na okupljanju mladih Zmajeva.

“Ovo je prvi put da sam s ekipom koja me odlično primila i ima fin pristup prema momcima koji po prvi put dođu na okupljanje. Sutra neće biti lako igrati, ali mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što povoljniji rezultat”, izjavio je Mustedanagić te dodao da se nada da će dobiti svoju minutažu.

Mladi Zmajevi su nakon konferencije za novinare u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici odradili i svoj posljednji trening pred sutrašnju utakmicu protiv selekcije Portugala koja se igra u 15:30 sati.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close