“Mladi Volonteri”: ˝Javna kuhinja Visoko˝, mali odziv privrednika!

Udruženje “Mladi Volonteri” organizovalo je danas sastanak u Velikoj Sali Općine Visoko u povodu što skorije implementacije projekta „Javna kuhinja“ Visoko.

„Javna kuhinja“ Visoko je novi projekat Udruženja „Mladi Volonteri“ čiji je osnovni cilj pomaganje najugroženijoj populaciji Visokog. Ovim projektom planirana je podjela 200 dnevnih obroka što u totalu tokom godine dana iznosi 73.000 obroka. Općina Visoko je već pronašla prostor u kojem će biti smještena javna kuhinja, a to je prostor nekadašnjeg “Merhameta” u blizini Bijele džamije.

˝Kada je riječ o projektu ˝Javna kuhinja˝ od samog starta ideja je pozitivno prihvaćena, tako da smo uz konsultaciju sa institucijama, a prvenstveno sa našom načelnicom dobili pozitivan odgovor da krenemo u implementaciju ovog projekta. Danas smo pozvali privrednike naše općine kako bi održali prezentaciju i upoznali ih sa ovim projektom. Ideja je da ovo bude partnerski projekat kako udruženja tako i Općine Visoko, Cebtra za socijalni rad i privrednika Općine Visoko.  Moram još da kažem da je ovaj projekat podržan i od strane kantonalnih javnih institucija˝, rekao je u izjavi za Radio Q Belmin Debelac, predsjednik Udruženja ˝Mladi volonteri˝.

Ideja o pokretanju javne kuhinje u Visokom kao što nam je rekao predsjednik Udruženja ˝Mladi volonteri˝ je pozitivno prihvaćena, ali ipak moramo konstatovati da je odziv privrednika danas bio minimalan. Mi se nadamo da će doći do realizacije projekta i da će u Visoko dobiti svoju javnu kuhinju.

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close