Mlada Zeničanka aplicirala na šest američkih usveučilišta i primljena na svih šest!

Mlada Zeničanka Imman Merdanović (19) aplicirala je na šest američkih sveučilišta te je na svih šest i primljena, a nakon toga su se utrkivali tko će joj dati bolje uvjete studiranja! To su za Dnevni avaz potvrdili prijatelji ove neobične djevojke, a potom i sama Imman.

Pozitivni odgovori

„Da, primljena sam na svih šest fakulteta pa sam teškom mukom odabrala jedan“ kroz smijeh govori Imman.

Ona je aplicirala i primljena na najpoznatiji svjetski fakultet za glazbu „Berklee College of Music“ (Boston), „Bennington College“ (Vermont), „St. Lawrence University“ (New York), „Clark University“ (Massachusetts), „Smith College“ (Connecticut) te „Westminster College“ (Missouri). Iz svih šest američkih država stigli su pozitivni odgovori i pozivi da Imman započne studiranje baš kod njih, a da će joj oni pomoći oko vize i druge papirologije.

„Jedino mjesto koje internacionalnim studentima daje punu stipendiju je Amerika. Idući u srednju školu u Zenici, dobila sam priliku da dio školovanja provedem u Nizozemskoj. Tamo sam živjela sa 100 studenata iz 100 različitih zemalja svijeta te sam od njih vidjela da apliciraju na više fakulteta pa onda biraju što im je najbolje, jer imate jednu priliku ili gubite godinu života“ priča Imman.

Nakon što je završila dvije osnovne škole „Miroslav Krleža“ i Osnovnu glazbenu školu (Odsjek violina i gitara), Imman je prva dva razreda srednje škole završila u Prvoj gimnaziji Zenica, nakon čega je dobila priliku da, uz stipendiju, nastavi školovanje u prestižnoj školi „United World College“ u Mastrihtu (Nizozemska).

Svoje planove Imman je sročila u dvije-tri rečenice, od kojih bukvalno zastaje dah.

„Kad sam dobila pozitivne odgovore sa svih fakulteta, bila sam u velikoj dilemi. Ipak sam se odlučila za „St. Lawrence University“ u New Yorku, od kojeg sam dobila punu stipendiju kao najbolji aplikant ove godine. To je i najbolji fakultet s moje liste i slobodno mogu reći da sam se za njegovu aplikaciju i najviše napatila. Planiram studirati medicinu, a kao sporedne predmete sam izabrala glumu i talijanski jezik. Planiram biti i dio njihovog sportskog plivačkog tima i natjecati se za sveučilište“ kaže ova svestrana djevojka.

Velika ljubav

Njena najveća strast ipak je glazba i ističe da „prosto ne zna što bi bez nje“.

„U slobodno vrijeme, kojeg baš i nemam mnogo, pjevam, snimam glazbene videe, sviram gitaru i violinu, tu i tamo nastupam na koncertima. To me opušta i iako sam se odlučila za medicinsku karijeru, sasvim sam sigurna da ću se jednog dana ipak vratiti mojoj velikoj ljubavi – glazbi. Također, veoma volim sport i već nekoliko godina se bavim plivanjem“ dodaje Imman Merdanović.

U Zimbabveu djeca imaju JMBG

Imann je nedavno objavila javno pismo premijeru BiH Vjekoslavu Bevandi nakon njegove izjave da „BiH nije zemlja kao što su Zimbabve i Somalija“

„Žalosno je da gospodin koji se nalazi na čelu BiH nema adekvatne argumente kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje, da je krajnje neinformiran i pun predrasuda. Ja sam bila u Zimbabveu prije pet mjeseci. To je predivna zemlja i, na našu žalost, u mnogim stvarima bolja od BiH. U Zimbabveu djeca imaju JMBG. Je li on bio u Zimbabveu pa tako priča. Ja jesam, a on ima plaću koja mu može priuštiti put da upozna tu zemlju, te se postidjeti onog što je rekao“ ističe mlada Zeničanka Imman Merdanović. (Bljesak.info)
imman

mladi.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close