Visoko

MIZ Visoko: Saopćenje za javnost

Saopćenje za javnost

 

Jučer je počela distribucija prikupljene pomoći za sirijski narod koji se nalazi u kampovima na jugo-istoku Turske. Na podrućju našeg Medžlisa do sada je prilkupljena prilićna kolićina potrebne robe koja je jučer natovarena i distribuirana u centralno skladište u Sarajevu. Zaključno sa jučerašnjim danom prikupljeno je:  18.075 kg. brašna, 1.353 litra ulja, 30 paketa tjestenine i 30 paketa pelena. Humanitarna organizacija Emaus iz Klokotnice je preuzela robu koju će pripremiti i pribaviti potrebne papire za konvoj prema jugo-istoku Turske.

Zahvaljujemo našim džematlijama i građanima na odzivu u ovoj akciji i istovremeno obavještavamo da akcija traje do 06.10.2017. godine (petak).

Koristimo priliku da se zahvalimo trgovačkim centrima i trgovačkim radnjama na ustupljenim prostorima i korektnoj saradnji u ovoj akciji.

Jedan broj privrednih subjekata se uključio u ovu akciju i dali su ogroman doprinos ukupnim rezultatima akcije. Međutim, jedan dio njih nije i evo ostavljamo im mogučnost da to učine do petka.

 

Molimo Uzvišenog Allaha da sve one koji su učestvovali u ovoj akciji neizmjerno nagradi.

 

 

PRESS  MIZ-a Visoko

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close