‘MITO PRIMAM SAMO AKO JE OD SRCA’

Tržišna inspektorica Marjana Vučković ipak ide na robiju. Vrhovni sud bh. entiteta Republike Srpske donio je odluku da će zbog mita od 500 maraka u zatvoru provesti devet mjeseci.

Na ovaj način, preinačena je presuda banjalučkog Okružnog suda od jedne godine zatvora. Bivša inspektorica koja je ostala upamćena po izjavi da mito prima samo ako je od srca kaže da je presuda drakonska.

“Mislim da je drakonska i donesena na činjenici da sam odbila sporazum dva puta od tužioca Ćelića, gdje su u sporazumu bile velike cifre i velika kazna zatvora. On je svoju povrijeđenu sujetu obrazlagao na sudu kao moje manipulisanje suda i pravnog sistema da bih ja izbjegla zatvor”, rekla je Marjana Vučković.

Inspektorica je na kraju izbjegla novčanu kaznu tako da na kraju, pored odlaska na robiju, neće morati da plati pet hiljada maraka. Kad odleži svoje u zatvoru – Vučkovićeva neće smjeti da obavlja dužnost i djelatnost inspektora u naredne dvije godine. Reakciju na presudu Vrhovnog suda ali i optužbe bivšeg inspektora od specijalnog tužioca nismo dobili jer mu je tokom dana bio isključen telefon.

Prije dvadeset dana Slobodan Ćelić je tražio strožiju kaznu i duži boravak u zatvoru – ali mu zahtjev, na kraju, nije uvažen. Marjana Vučković uhapšena je u martu ove godine. Sud je utvrdio da je od vlasnika samostalne trgovačke radnje primila mito od 500 maraka što je nakon hapšenja i priznala.

(ATV/Hayat)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close