Miralem Galijašević ponovo u rukovodstvu Skupštine

Zaključak posljednje sjednice Kluba Bošnjaka u Skupštini Zeničko dobojskog kantona je, da se Miralem Galijašević /SDA/ vrati i aktivno uključi u rad rukovodstva Skupštine, nakon što od juna prošle godine nije bio član ovog tijela nego je samo obavljao mandat zastupnika SDA.
-Ja ću ovaj zaključak prihvatiti pod uslovom da se odluka o mojoj smjeni sa pozicije predsjedavajućeg Skupštine ponovo stavi na razmatranje po pitanju njene ustavnosti,izjavio je danas Miralem Galijašević za RTV Zenica.
On je podsjetio, da je njegova smjena od strane dva dopredsjedajuća,Sretka Radišića iz SDP-a i Igora Matanovića iz Narodne stranke Radom za boljitak bila neustavna i nezakonita.
-Zbog toga je moja i odluka stranke kojoj pripadam bila da ne učestvujem u radu Kolegija i rukovodstva Skupštine,ukazao je Galijašević. Odlučivanje u rukovodstvu Skupštine striktno mora biti na principu koncenzusa,podsjetio je Galijašević. Od juna prošle godine novu parlamentarnu većinu u ZDK čine SDP,Savez za bolju budućnost,HDZ BiH i Narodna stranka Radom za boljitak.

Prema ranijem dogovoru,mjesto predsjedavajućeg Skupštine treba pripasti SBB-u,a kao kandidat pominje se Fahrudin Brkić iz Vareša.

(Š.B.)
rtvze.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close