PolitikaVisokoZDK

Ministri u Vlade ZDK Dario Pekić i Arnel Isak u posjeti Općini Visoko

Danas je u Općini Visoko održan radni sastanak sa predstavnicima Kantonalne direkcije za ceste ZDK s ciljem kreiranja planova i koordinacije aktivnosti na realizaciji zajedničkih kapitalnih projekata na regionalnim cestama na području općine Visoko u 2019.godini iz budžeta Općine Visoko i budžeta ZDK.

Sastanku su se pridružili i novoimenovani ministri Vlade ZDK – ministar MUP-a – Dario Pekić i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije – Arnel Isak.

U okviru sastanka održana je prezentacija Općine Visoko na kojoj je predstavljeno postojeće stanje regionalnih putnih pravaca, realizovane aktivnosti u proteklim godinama, planirani projekti u tekućoj godini, te je istaknuto da Općina Visoko ima specifične probleme kada je riječ o regionalnim pravcima, posebno na dionicama R443 Visoko – Kiseljak i R445 Visoko – Kakanj.

„Iako su ovi pravci u nadležnosti Kantonalne direkcije za ceste ZDK mi smo proteklih godina uložili značajna sredstva s ciljem povećanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno djece koja svakodnevno gravitiraju ovim područjima. Danas smo predstavili sve probleme sa kojima se susreće naša općina, trenutno stanje cesta, ali i planove za 2019. godinu,“ izjavila je načelnica Babić.

Izražena je želja za realizacijom novih projekata poput izgradnje kružnog toka na semaforima – Stara ciglana, sanacije regionalnih saobraćajnica, projekte vertikalne i horizontalne signalizacije, projekta povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju (posebno na dionici prema Kiseljaku) postavljanjem zaštitne ograde i mreže, kao i  projekat rekonstrukcije Betonskog mosta.

Novoimenovani ministri su izralili spremnost da svaki u svojoj oblasti daju vlastiti doprinos s ciljem bolje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno na pomenutim dionicama iz njihove nadležnosti.

Zajednički je konstantovana potreba veće koordinacije i bolje transparentnosti kao i pravednijeg utroška sredstava iz budžeta ZDK za područje svih općina u ovom kantonu.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close