-TopSLIDEVisoko

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK Mirza Mušija boravio u zvaničnoj posjeti Medresi “Osman ef. Redžović” u Visokom

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK Mirza Mušija danas je boravio u zvaničnoj posjeti Medresi “Osman ef. Redžović” u Visokom.

U pratnji ministra Mušije bio je i glavni kantonalni inspektor za obrazovanje Mujo Kućanović.

Direktor Medrese Dženan Handžić sa saradnicima izrazio je dobrodošlicu gostima i upoznao ih sa radom medrese, njenim realiziranim i tekućim razvojnim planovima među kojima posebno mjesto zauzima projekat opremanja sportske dvorane.

Nakon toga delegacija je posjetila časove redovne nastave. Ministar se kratko obratio učenicima i čestitao im na izboru Medrese kao sigurnog i svijetlog puta u budućnost.

– U ovoj školi, poštovani učenici uz obrazovanje stičete i odgoj, a samo obrazovani i odgojeni ljudi mogu preuzeti poluge upravljanja našim društvom. U ovakvim ustanovama se pravi kontrapunkt sistemskom defetizmu koji se skoro planski širi među našim narodom. Čestitam vam na odlučnosti da zajedno svojim radom pokažemo kako ova zemlja ima budućnost – kazao je ministar Mušija.

Delegacija je obišla kampus Medrese, jedine škole sa internatom na području ZDK u kojoj se na 12.500 m2 pod krovom školuje skoro 270 učenika i učenica iz cijele Bosne i Hercegovine. Posebnu pažnju ministra privukli su školski muzej i planetarij.

– Medresa je uvijek imala odličnu saradnju sa predstavnicima Vlade ZDK. Činjenica da je ministar Mušija za svoju prvu zvaničnu posjetu odabrao baš našu školu doživljavamo kao priznanje, ali i obavezu da ostanemo dostojni povjerenja koje nam Vlada ZDK ukazuje. Siguran sam da će nadležno ministarstvo na čelu sa gospodinom Mušijom imati senzibiliteta za našu dalju saradnju na razvojnim projektima koje smo nedavno započeli – rekao je direktor Handžić.

(Preporod.info)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close