-TopSLIDEVisoko

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić posjetio Visoko

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić posjetio je danas Visoko, a tokom obilaska Hrama svetog Prokopija domaćini su mu bili jerej Miljan Rađenović i gradonačelnik Grada Visoko Mirza Ganić. Bila je ovo prilika da se ministar upozna sa radovima na obnovi hrama.

– Saradnja između mene i gradonačelnika Ganića je vrlo dobra i otkako je došao na ovu poziciju doprinio je u velikoj mjeri obnovi i očuvanju ovog hrama. Gradonačelnik čini sve što je u njegovoj mogućnosti da nas što više pomogne i podrži. – istaknuo je jerej Rađenović, te se zahvalio i ministru Lučiču na sredstvima koja su do sada dobili za obnovu.

Gradonačelnik je ministru poželio dobrodošlicu u Visoko i zahvalio se za posjet Hramu svetog Prokopija.
– U proteklih godinu i po dana imamo jako dobru saradnju i imat ćemo je i u budućnosti, kako u obnovi hrama tako i u dobrim međuljudskim odnosima kojima šaljemo poruku iz Visokog da mir, sloga i zajedništvo ovdje obitavaju. – kazao je gradonačelnik Ganić, te dodao kako je za obnovu hrama potrebno da se uključe i viši nivoi vlasti.

Ministar Lučić je naglasio svoju podršku u obnovi hrama te izrazio zadovoljstvo odnosima između pravoslavne crkve i Gradske uprave Visoko.

visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close