Ministar Osmanović sa srebreničkim privrednicima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH, predstavnike Udruženja privrednika Srebrenice na čelu s predsjednikom Semirom Smajićem.

Ovo udruženje, osnovano prošle godine na inicijativu poduzetnika koji žive i rade u Srebrenici, broji 12 članova koji su se ujedinili s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja u ovoj općini. Predstavnici Udruženja obratili su se ovom federalnom ministarstvu od kojeg očekuju podršku za svoj rad i pomoć u rješavanju problema s kojima se susreću. Oni su danas predstavili programe i projekte čijom realizacijom bi bio podstaknut privredni razvoj Srebrenice i otvaranje novih radnih mjesta.

Ministar Osmanović je naglasio da je prioritet ovog ministarstva pomoći građanima Srebrenice u održivom povratku, stvarajući povoljniji ambijent i bolje uslove za sprječavanje ekonomske migracije.

– Naš koncept je podržati privrednike Srebrenice i istovremeno ohrabriti poduzetnike iz Federacije da investiraju u ovu općinu. Potrebne su nam vaše ideje i iskustva, koje će olakšati naše aktivnosti na tom planu – rekao je Osmanović.

Tokom susreta dogovorena je dalja saradnja Ministarstva i ovog udruženja kako bi se pomoglo radu Udruženja privrednika Srebrenice. Osmanović je istaknuo zainteresiranost da se tokom posjete Srebrenici sastane sa svim članovima ovog udruženja.

www.magazinplus.eu – Vlada F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close