Milorad Dodik: Potrošili smo vrijeme na traženje modela za izbore u Federaciji BiH

Mi smo dogovor postigli još prošli put, izjavio je danas nakon završetka razgovora u Briselu lider SNSD-a Milorad Dodik, misleći pritom na Republiku Srpsku, javlja portal Radija Slobodna Evropa.

– On se odnosio na naše pristajanje da pristupimo izmjenama ustava koje bi podrazumijevalo prilagođavanje odluci Sejdić-Finci, što se tiče Republike Srpske – naravno da ostane direktan izbor i da izborna jedinica ostane Republika Srpska. Ovdje smo potrošili vrijeme na traženje modela za izbore u Federaciji i nažalost nije postignut nikakav dogovor u FBiH. Opšti zaključak je da ostaje još par sati ili dana da partneri u Federaciji dogovore određeni model, obavijeste evropskog komesara, inače u tom postupku će biti određenih mjera prema BiH. Komesar Fuele je rekao da će automatski zaustaviti 47 miliona eura – rekao je Dodik nakon sastanka u Briselu, javlja Radio Slobodna Evropa.

Sastanak bh. lidera s predstavnicima Evropske komisije danas u Briselu okončan je bez konkretnog dogovora u vezi s implementacijom presude “Sejdić – Finci”.

(FENA/av)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close