-TopSLIDEBiHPolitika

Milion KM za “potkivanje” VSTS-a za spas Gordane Tadić?

MEDIJI U REPUBLICI SRPSKOJ BRUJE: Milion KM za “potkivanje” VSTS-a za spas Gordane Tadić?

O Gordani Tadić, koja je ranijim odlukama Disciplinske komisije udaljena sa pozicije glavnog tužiteljice, odlučivaće se na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH 20. oktobra i ta odluka će biti konačna.

Kako se bliži 20. oktobar sve je veća nervoza i člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD Milorada Dodika, a kako kažu izvori portala “banjaluka-24” bliski SNSD, Dodik je spreman da brani ostanak Tadićke na mjestu glavne tužiteljice svim mogućim sredstvima.

altIlustracija: Buka

Dodikov savjetnik Milan Tegeltija, koji je bio predsjednik VSTV-a sve dok zbog brojnih afera nije bio prinuđen da podnese ostavku, ima glavnu ulogu u spasavanju Tadićke. Prema izvorima portala “banjaluka-24”, Tegeltija je od jednog od tajkuna bliskih porodici Dodik tražio milion maraka kako bi “potkovao” pet od 15 članova VSTV-a sa po 200.000 KM, a već je i izvjestio Dodika da je “riješio svoje sigurne glasove” i da je u VSTV odnos glasova 9 na prema 6.

Ostaje da se vidi koliko Dodik vjeruje Tegeltiji, jer na kocki je mnogo toga. Eventualni neuspjeh “potkivanja” značio bi da Tadićeva i definitivno nije više glavni tužilac, a to opet znači da više predmeta za korupciju i kriminal porodice Dodik više neće “tapkati u mjestu”, što je garantovano dok god je Tadićka na dužnosti.

Ukoliko “potkivanje” uspije, nagrada za Tegeltiju bi trebalo da bude ministarsko mjesto u Ministarstvu pravde ili MUP-u RS, tako da će biti izuzetno zanimljivo pratiti dalji razvoj situacije, zaključuje portal “banjaluka-24”.

(banjaluka-24.com)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close