BiHPolitika

Milinković bio na saslušanju u Sarajevu, nakon toga je pušten zbog nedostatka dokaza

“Nije tačna informacija da je raspisana potjernica. Milinković je bio sproveden među većim brojem osoba koje smo vodili u Kanton Sarajevo na saslušanje. Apsolutno nema dokaza da je taj čovjek učesnik u ubistvu”, kazao nam je izvor iz MUP-a RS.

Nezvanično saznajemo da do curenja takvih informacija, pa i do medija, preko MUP-a, dolazi zbog toga što su članovi automafijaških grupa u međusobnom sukobu, tako da privođenja iskorištavaju da jedni drugima podmetnu krivično djelo.

Više izvora iz MUP-a RS i MUP-a KS nam je kazalo da nije raspisana potjernica za Milinkovićem, već da je nakon saslušanja u prostorijama MUP-a KS pušten na slobodu budući da nema nikakvih dokaza da je povezan sa ubistvom policajaca.

Milinković je za agenciju Patria kazao da se javio policiji, da za njim nije raspisana potjernica kao i da je on na slobodi. Naveo je da se nalazi u Mokrom i negirao je bilo kakvu umiješanost sa događajima od petka ujutro u naselju Alipašino Polje.

Inače, njegovo ime se nakon policijskih izvora prvobitno dovodilo u direktnu vezi sa ubistvom sarajevskih policajaca.

Milinković je već duži period slovio kao član grupe koja se bavi krađama automobila.

Tužilaštvo BiH je u junu ove godine podiglo najopsežniju optužnicu protiv 27 članova automafije takozvane sarajevske i sokolačke grupe, ali i klana iz Istočnog Sarajeva. Među optuženim je i Milinković. Njima se stavlja na teret da su ukrali najmanje 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže više od milion KM.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close