Miletić osvojio bronzu na Svjetskom kadetskom džudo prvenstvu

Mladi bosanskohercegovački džudist Toni Miletić (1999. godište) osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom kadetskom prvenstvu, koje se od 5. augusta održava u Sarajevu.

Takmičar Džudo kluba Bosna postigao je kolosalni uspjeh za BiH, ostvarivši četiri pobjeda u kategoriji do 81 kilogram. U prvom kolu pobijedio je Unenkhuua Enkhjina iz Mongolije, a potom Francuza Yohana Raynauda i Uzbekistanca Sherkhona Turaboeva.

U polufinalu je poražen od Brazilca Igora Morishiguea, dok je u repesažu, u meču za bronzanu medalju savladao Gruzijca Gogu Kevkhishivilija. Toni Miletić ima kontinuitet u rezultatima jer je samo ove godine bio prvak BiH i FBiH, treći na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji te drugi na Evropskom kupu u Poljskoj i treći na Evropskom kupu u Zagrebu.

Vrijedan rezultat na prvenstvu, na kojem učestvuje više od 600 takmičara iz 70 zemalja, ostvario je i Filip Stojak koji je u kategoriji do 73 kg osvojio peto mjesto. Na takmičenju koje se održava u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” danas su na rasporedu borbe u teškim kategorijama, dok je u nedjelju ekipno prvenstvo.

(fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close