FotoVisoko

Midhat ef. Čakalović novi glavni imam Medžlisa Visoko

Midhat ef. Čakalović novi glavni imam Medžlisa Visoko

U četvrtak 31. januara 2019. godine, muftija sarajevski prof.dr. Enes ef. Ljevaković u prostorijama Anexa Bijele džamije, Medžlis Islamskezajednice Visoko, u prisustvu imama i članova Izvršnog odbora Medžlisa, uručioje dekret novom glavnom imamu prof. Midhat ef. Čakaloviću.

Ovom prilikom muftija sarajevski se zahvalio dosadašnjem glavnomimamu prof. Ibrahim ef. Hadžiću na uspješnom radu i brojnim implementiranimprojektima i aktivnostima na području ovog Medžlisa.Ibrahim ef.je obavljao jedužnost imama, glavnog imama Medžlisa IZ Kakanj, a od 2000. godine glavnogimama Medžlisa IZ Visoko.Zajedno sa imamima, članovima Izvršnog odbora, teostalim saradnicima u jednom veoma zahtjevnom i teškom ratnom i poslijeratnomperiodu, podizaoje džemate, gradili su zajedno džamije, vraćali vakufskuimovinu, čuvali sve naše džemate, našu Zajednicu i svakako naš narod. Ibrahimef je početkom ove godine otišao u zasluženu penziju.

Muftija sarajevski je novom glavnom imamu Midhat ef., uzčestitke za postavljenje, zaželio uspjeh u obavljanju novih poslova. 

Prof.  Midhat ef.Čakalović je rođen 13.01.1961. godine u mjestu Kute, općina Kupres od ocaMuzafer ef. i majke Nadžije. Završio Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1981.godine. Diplomirao je na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu 1987. godine. Radiokao imam u džematu Orašac, odakle 1990. godine odlazi na dužnost glavnog imama MedžlisaIZ Bugojno. Bio je član Patriotske lige i aktivan učesnik odbrane BiH.Od 1994.godine dolazi na mjesto imama u naselju Luke-Visoko, a povremeno je angažovankao profesor u Medresi „Osman ef. Redžović“ Gračanica. Obavljao je dužnostglavnog imama Medžlisa IZ Gračanica k/ Visokog. Od 1997. godine do danas  je profesor Islamske vjeronauke u „Gimnaziji Visoko“.

PRESS MIZ VISOKO

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close