NogometSport

Mesnur Dogan o surovoj realnosti fudbala u BiH

realnost bh. fudbala.

Dogan je pozvao trenera, čelnike klubova, navijače, da daju i imaju razumijevanja za mlade fudbalere te da je forsiranje takvih igrača “jedina šansa za bh. fudbal”.

“To je ono kada kažemo da trener mora da istrpi mladog igrača. On mora da prođe neke faze. Kad djeca izađu iz juniorskog pogona suočavaju se sa drugom vrstom fudbala. Jednostavno, postoji period sazrijevanaj kada morate da trpite te igrače. Naši ljudi bi trebali da shvate realnost. Naša jedina budućnost jesu mladi igrači, bez obzira koliko koštaju klub kao u ovom slučaju bodova”, kazao je Dogan, a potom nastavio:

“Trenutno smo u takvoj poziciji. Ne možemo da zadržimo i platimo kvalitetne igrače. Kod nas je sve pitanje života i smrti. Nije to baš tako, nismo u toj situaciji. Cjelokupna javnost trebala bi da pokaže puno više strpljenja prema trenerima i mladim igračima. Trenerima se skidaju glave kad se forsiraju mladi igrači, odemo u Evropu i ispadnemo nakon dva pretkola. Šta je proizvod našeg fudbala? Na ovaj način to ne dozvoljavamo”, dodao je.

Sportske.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close