Mesna industrija „Ovako“ podijeliće 30.000 kilograma hrane

Javni poziv Mesne industrije „Ovako“ za podjelu donacija u mesu i Tradicionalno, već osam godina zaredom, Mesna industrija Ovako u toku mjeseca Ramazana organizira podjelu donacija u mesu i mesnim prerađevinama za podjelu obroka socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Ove godine biće podijeljeno 30.000 kilograma hrane, a više informacija o načinu prijave bit će dostupno na zvaničnoj web stranici Mesne industrije “Ovako” (www.ovako.ba).

“Interesovanje za akciju podjele donacija Mesne industrije “Ovako” raste iz godine u godinu kao i, nažalost, broj naših sugrađana koji su u stanju socijalne potrebe. Iz tog razloga, odlučili smo da ove godine podjelu organiziramo na nešto drugačiji način, putem javnog poziva na koji se mogu prijaviti sve organizacije, institucije i udruženja iz Bosne i Hercegovine čija djelatnost je briga o socijalno ugroženima. Želja nam je da cijeli proces bude maksimalno transparentan i da svi dobiju podjednaku priliku za dodjelu donacije u hrani” – rekao je Nedžad Biberović, koordinator marketinga Mesne industrije “Ovako”.

Zasluge za mogućnost podjele ovih donacija, iz Mesne industrije “Ovako”, prvenstveno pripisuju svojim vjernim kupcima i uposlenicima.

“Bez vjernih kupaca proizvoda Mesne industrije “Ovako”, sigurno ne bismo bili u mogućnosti dobro poslovati, a samim tim ni organizirati ovu akciju. Stoga, se od srca zahvaljujemo našim kupcima koji su suštinski donatori u ovom projektu. Također, veliko hvala i našim uposlenicima koji su uložili dodatne napore kako bi uspjeli proizvesti količine proizvoda potrebne za donaciju” – naglašava Tarik Mutevelić, menadžer izvoza M.I.

Iz Mesne industrije “Ovako” izrazili su nadu da će i ostale bh. komapnije slijediti njihov primjer i nekom sličnom akcijom pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close