LifestyleLjubav i sex

Men's Health: Postoji osam vrsta penisa na svijetu

Istraživanje magazina Men's Health: Postoji osam vrsta penisa na svijetu 

Nedavno smo saznali da postoji pet vrsta vagina, a sad je vrijeme da otkrijemo i kakve sve vrste penisa postoje na svijetu. Men's Health piše da ih ima čak osam, pa najbolje da krenemo redom.

1. Obrezani

Obrezivanjem se skida suvišna kožica pri vrhu penisa, zbog čega su češće osjetljiviji od neobrezanih. U SAD-u čak 90 posto muškaraca ima obrezan penis, i to najčešće zbog higijenskih i zdravstenih razloga. U nekim religijama obrezivanje penisa je obavezno.

2. Neobrezani

Kožica na vrhu penisa je netaknuta te su ovakvi penisi manje osjetljivi na seksualne podražaje od obrezanih. Muškarci koji imaju neobrezane penise moraju voditi više računa o higijeni jer se pod kožicom na vrhu mogu skupiti bakterije i prljavština.

3. “Rastući”

Prema istraživanju Men's Healtha, 79 posto muškaraca ima ovu vrstu penisa. To su penisi koji su u erekciji vidno veći nego u opuštenom stanju.

4. “Uvijek isti”

Kod muškaraca s ovom vrstom penisa erekcija ne radi neku veliku razliku u veličini. Oni tokom erekcije ostaju otprilike slične veličine kao i kad su opušteni. Prema istraživanju Men's Healtha, 21 posto muškaraca ima ovu vrstu penisa.

5. Zakrivljeni

Ovakvi penisi se tokom erekcije “zakrenu” u jednu stranu. Dok su u opuštenom stanju izgledaju ravno, no tokom erekcije dolazi do zakrivljenosti u jednu stranu.

Nekim ženama seks s muškarcima s ovakvom vrstom penisa može biti pomalo neugodan pa je bitno pronaći odgovarajuću pozu.

6. Mali

Medicinski gledano, da bi penis bio proglašen malim, mora bitno odstupati od prosjeka u toj zemlji, no sigurno je reći da ako vam je penis manji od 7,8 centimetara u erekciji – mali vam je.

Ipak, nema razloga za tugu i paniku, jer je mnogim ženama ionako važnija tehnika od veličine.

7. Veliki

Ako vam je penis u erekciji veći od 17,8 centimetara – imate se čime pohvaliti. Iako naučnici tvrde da je praktično nemoguće da je penis toliko velik da ne može “stati” u vaginu, nedavni primjer iz Meksika je pokazao da i to nije baš tako.

8. Nepredvidljivi

Muškarci s ovakvom vrstom penisa ne mogu uvijek postići erekciju. Čak 40 posto muškaraca ima penise koji ih “iznevjere” kad ne bi trebali, a takva vrsta penisa može ukazivati i na veći zdravstveni problem zbog čega bi trebali posjetiti ljekara (ako se to događa baš jako često).

Ipak, često je ovo samo rezultat psihičke blokade.
avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close