-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleShowbiz

Meldina Ugarak, snažna, uspješna žena i veliki humanitarac: Uvijek ću se boriti za one kojima je pomoć neophodna!

Meldina Ugarak

FOTO: AZRA

AZRA

Iako su je život i studiji odveli u daleku Maleziju, srce je težilo ka domovini

L. Bejdić-Rizvanović/Azra

Rijetko koja žena za sebe može kazati da je ostvarena na svim poljima, ali Meldina Ugarak je izuzetak i to sigurno jeste. Ova uspješna, snažna žena i prije svega veliki humanitarac rođena je u Visokom 1982. godine. Iako su je život i studiji odveli u daleku Maleziju, srce je težilo ka domovini, tako da se Meldina nakon okončanja studija vratila u rodno mjesto, gdje sa suprugom Nihadom odgaja dvojicu sinova, Hamzu i Jusufa. Zvanje diplomiranog komunikologa stekla je u Maleziji na Internacionalnom islamskom univerzitetu, a neposredno nakon toga, po završetku magistarskog studija, stekla je i zvanje magistra menadžmenta. Danas aktivno radi na doktoratu iz oblasti ljudskih resursa. Meldina je aktuelna zastupnica u Skupštini ZDK, članica SBB BiH i nositeljica liste za Parlament FBiH. Obnašala je četverogodišnju direktorsku poziciju u Javnoj ustanovi Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK i veliki dio svog radnog vijeka, svim srcem, iskreno, pružala je pomoć onima kojima je najpotrebnija. Trenutno je uposlenica ove Javne ustanove.

– Osobe s intelektualnim teškoćama u razvoju su iskrene, pune ljubavi i potpuno nesebične – ističe Ugarak.

Kako kazuju njeni sugrađani, nemoguće je ne opaziti Meldinu dok u slobodno vrijeme, kojeg ima jako malo, prolazi kroz grad, zajedno s njenom prepoznatljivom energijom, osmijehom i toplim pozdravom. Dodaju da je „dobar insan“ koji u svakom trenutku pomaže svojoj rodbini, prijateljima, poznanicima i sugrađanima. Aktivno se bavi sportom te je postigla brojne rezultate na evropskim i svjetskim takmičenjima u oblasti taekwondoa. Bila je najuspješnija sportiskinja grada Visokog pet puta zaredom. Osim toga, izabrana je i za najbolju sportašicu Malezije za 2005. godinu te je postala balkanska prvakinja u ovoj oblasti, što predstavlja historijski uspjeh za BiH.

  • Meldina Ugarak
    FOTO: AZRA

Jedina je političarka koja se do 2020. godine, a možda i do danas, odrekla članstva u dvije skupštinske komisije te ih ustupila mladima, kako bi imali priliku osnažiti svoj intelekt, raspravljati o zakonima, imati dobru praksu, a i nešto zaraditi.

Tako prizemna, opuštena i šarmantna, prošetala je s ekipom magazina „Azra“ Sarajevom, gdje smo uradili niz fotografija i razgovarali s Meldinom o zanimljivim temama iz poslovnog i privatnog života.

Poštovana Meldina, Vi ste kandidatkinja za Parlament Federacije u ime Saveza za Bolju Budućnost BiH. Kažite nam šta očekujete od ovogodišnjih izbora i koji su ciljevi Vaše kandidature?

– Prije svega, očekujem veću izlaznost birača, a potom fer izbore, bez malverzacija u samom procesu izbora te suštinsku promjenu koju mogu donijeti isključivo kandidati kojima je lični integritet u dosluhu s interesima građana. Očekujem i vjerujem u ustrajnost odabranih predstavnika u provedbi zadanih ciljeva i politika, bez kompromitovanja svojih ideja zarad ličnih interesa.

Kompletan intervju pročitajte OVDJE

Foto: Haris Karamehmedović

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close