Mehmedović: Zubac hapsi Bošnjake tokom ramazana, želi pokazati da može raditi šta hoće

Otkako je Goran Zubac na čelu Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), koristi svaku priliku da diskredituje Bošnjake, odnosno one ljude koji kod Bošnjaka nešto znače, kazao je u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria Šemsudin Mehmedović, poslanik u Parlamentu BiH.

On je rekao da Zubac već drugu godinu u svetom mjesecu ramazanu hapsi Bošnjake, želeći ih na taj način poniziti i poslati poruku da može raditi šta želi. Prošlog ramazana uhapšen je sam Mehmedović, iako nalog za to nije izdalo Tužilaštvo BiH, dok je početkom ovog ramazana uhapšen ugledni bh. sportista Mensur Peljto, piše bh. novinska agencija Patria.

– Nije problem kada to uradi sa nalogom, ali uglavnom to radi bez naloga, a Tužilaštvo mu kanije to pokriva – kaže Mehmedović

Peljto je osumnjičen za ratni zločin jer je navodno četiri pripadnika četničke formacije iz Bijeljine (Druge semberske četničke brigade) šamarao u prostorijama u Ograđenovcu, gdje su bili navodno zatvoreni kao ratni zarobljenici.

– Peljto se branio od Niških specijalaca, Jugoslovenske narodne armije koja je pravila koncentracione logore i ubijala ljude, pa, ako je on nekoga u toj odbrani i udario, to se ne može smatratim zločinom – kaže Mehmedović.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close