Medžlis IZ VIsoko: Oko 4 tone kurbanskog mesa donirano Prihvatnom centru za stare, iznemogle, napuštene i bolesne osobe u Klokotnici kod Doboja

Medžlis islamske zajednice Visoko je i ove godine vodio akciju prikupljanja kurbanskog mesa za potrebe Prihvatnog centra za stare, iznemogle, napuštene i bolesne osobe u Klokotnici kod Doboja (Općina Doboj Istok).

Prikupljeno je oko četiri tone mesa i ono je već drugi dan distribuirano u komore za skladištenje. Centar u Klokotnici zbrinjava 400-500 osoba sa duševnim smetnjama, nepokretnih osoba i dijelom beskućnika. Dnevnom imaju potrebu za oko 1.800 obroka koji se djelimično pripremaju i od kurbanskog mesa. Centar ima potrebu za oko 50 tona mesa na godišnjem nivou što zorno pokazuje koliko je ova pomoć dobrodošla.

Medžlis islamske zajednice Visoko smatra da je ova akcija već 3. Kurban-bajram veoma značajna i da bi je trebalo i ubuduće podržavati, te se zahvaljuju svim džematlijama koji su darujući kurbansko meso pomogli Centar u Klokotnici kod Doboja. Također, Medžlis podržava i sve one koji vode slične akcije za potrebe drugih institucija.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close