“Međuvjerska utakmica za mir” ujedinit će bivše i aktuelne fudbalere

“Međuvjerska utakmica za mir”, koja se organizira na zahtjev pape Franje, ujedinit će bivše i aktuelne fudbalske zvijezde različitih vjera.

PIŠE: ANADOLIJA

Na utakmici, koja će biti odigrana sutra u 20:45 sati na Olimpijskom stadionu u Rimu, igrat će 50 bivših i aktuelnih fudbalera različitih vjera.

Osim organizatora utakmice, bivšeg argentinskog igrača i aktuelnog potpredsjednika milanskog Intera Javiera Zanettija, na travnjak će istrčati i bivši reprezentativci Italije i Francuske: Roberto Baiggio i Zinedine Zidane.

Na utakmici, osim spomenutih bivših fudbalera, dresove u bojama mira nosit će i Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Samuel Eto'o, Andrij Shevchenko, Filippo Inzaghi, Diego Lugano, Mesut Ozil, Fernando Muslera, Emre Belozoglu, dok će treneri ekipa biti selektor reprezentacije Argentine Gerardo Martino Tata i trener londonskog Arsenala Arsene Wenger.

Prihod “međuvjeske utakmice za mir” bit će preusmjeren za projekat “Neki drugi život” koji će omugućiti formiranje mreže škola od koje će korist imati više hiljada djece i beba u Buenos Airesu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close