Međunarodni karate turnira „Modriča Open 2013“

Izvještaj sa Međunarodnog karate turnira „Modriča Open 2013“

Protekli vikend, 19. i 20. oktobar 2013.godine, u Modriči je održan seminar za sudije u tradicionalnom karateu i Međunarodni karate turnir „Modriča Open 2013“.
Seminar za sudije održan je u subotu, gdje je predavač bio Prof Dr Vladimir Jorga, majstor karatea 9 DAN. Učešće je uzelo 50 sudija iz BiH, koji su utvrđivali svoja znanja i zvanje. Iz Karate kluba „Visoko“ seminaru su prisustvovali: Nusret Građan, Haris Mulahasanović, Adnan Konjo, Armin
Hajduković i Ajhan Akova – koji je položio za „C“ nacionalnog sudiju.

Međunarodni karate turnir „Modriča open 2013“ održan je u nedjelju, a uzelo 28 klubova iz BiH i Srbije s preko 300 takmičara i takmičarki. Odlični organizatori turnira su bili Karate klub „Šampiona“ i Klub borilačkih sportova „Modriča“. Na otvaranju turnira Redžep Građan, predsjednik Tradicionalene karate asocijacije BiH, je od organizatora dobio zahvalnicu za doprinos u razvoju tradicionalnog karatea u Modriči.

Na turniru za Karate klub „Visoko“ nastupila su 4 takmičara, a koji su osvojili 10 medalja (5 zlatnih, 2 srebrene i 3 bronzane) takmičeći se u disciplinama kate i borbe.
Medalje su osvojili:
Kadeti (14.-15.godina):
Bulut Sađid 1.mjesto, borbe – 65 kg;
Juniori:
Bulut Senahid 1.mjesto, Ko-Go borbe i 3.mjesto, borbe apsolutna;
Bulut Sađid 2.mjesto, Ko-Go borbe;
Kurpejović Elvedin 2.mjesto kate, 1.mjesto borbe – 68 kg i 3.mjesto Ko-Go borbe;
Seniori:
Kurpejović Emrah 2.mjesto kate, 1.mjesto borbe – 75 kg, 1.mjesto Ko-Go borbe i  3.mjesto borbe apsolutna;

Seminar i takmičenje u Modriči su poslužili sudijama i takmičarima, kao posljednja provjera pred nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati od 27.11. do 1.12. 2013. godine u Pragu – Češka Repulika.

Na Svjetskom prvenstu će ućešće ispred reprezentacije BiH u tradicionalnom karateu uzeti i članovi Karate kluba „Visoko“, a tačna imena naših članova ćemo znati nakon finalnog izbora reprezentativaca, koji će se održati na pripremama reprezentacije koje su zakazane za 15 dana u Mostaru i Visokom.

Lijep pozdrav!

UO Karate kluba „Visoko“

Visoko, 21.10.2013.godine

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close