Međunarodna zvijezda za kvalitet otišla u ruke HETA BiH

Kompanija HETA ASSET RESOLUTION Bosna i Hercegovina dobitnica je ovogodišnje nagrade Međunarodna zvijezda za kvalitet, koju dodijeljuje organizacija Business Initiative Directions – BID Group.

Kriteriji na kojima je zasnovana nagrada su kvalitet i inovacije u poslovnom procesu, koji se ocjenjuje na osnovu modela QC100 o svekupnom upravljanju kvalitetom.

“Kultura kvalieta za koju se zalažemo omogućava nam da stvaramo inovativna poslovna rješenja, koja vode ka izvrsnosti u našem poslovanju. Primjenjujući ovaj pristup, mi učvršćujemo našu vodeću poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine, i doprinosimo ekonomskom rastu i stabilizaciji finansijskog tržišta u BiH”, izjavio je generalni direktor HETA ASSET RESOLUTION BiH, Manfred Gram.

Obrazlažući osnovu za odluku da se nagrada dodijeli kompaniji HETA BiH, predsjednik i generalni direktor BID Grupe Jose E. Prieto je naglasio:

Nagrađene kompanije su simboli posvećenosti liderstvu, tehnologiji i inovacijama, koje ih čine uzorima za druge kompanije u njihovim sektorima.”

Simbol “Međunarodna zvijezda za kvalitet” jedan je od najprepoznatljivijih amblema kvaliteta i izuzetnosti širom svijeta. Primanjem ove nagrade HETA je postala dio grupe globalnih poslovnih lidera koje okuplja ova prestižna nagrada. “Budući da ova nagrada utjelovljuje iste vrijednosti na kojima HETA počiva, smatramo je podstrekom za naš budući rad, koji će miijenjati pravila poslovanja, i nastaviti da se zasniva na efikasnosti i postignutim rezultatima”, zaključio je Gram.

Nagrada je uručena na Konvenciji održanoj 21. septembra 2015. godine u Ženevi, koja je okupila predstavnike poslovne zajednice i diplomatskog kora iz 49 država svijeta sa svih kontinenata.

Akta.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close