-TopSLIDEBiHPrivreda

Maza premium kremni lješnjak namaz dobitnik priznanja ‘Must have’

Maza premium kremni namaz od lješnjaka po drugi put za redom je dobitnik priznanja «Must have» kojeg dodjeljuje IN Store magazin u saradnji sa najvećim trgovačkim lancima u BiH.

Kremni namaz Maza koji se proizvodi u pogonima prehrambene industrije AC Food odlikuju zdraviji sastojci, inovativni i kvalitetni, sa visokim udjelom lješnjaka i bez palminog ulja, kao i sa 30% manje šećera u odnosu na druge proizvode u kategoriji.

«Od kako postojimo na tržištu, «Must have» priznanje nas nije mimoišlo. Naša tajna je u savršenom omjeru kakaa i i najfinije kreme od lješnjaka koji su odličan izvor minerala i vitamina. U proizvodnji Maze ne koristimo kancerogeno palmino ulje za koje je dokazano da se slabo razgrađuje u organizmu. U procesu proizvodnje mi koristimo pamukovo i suncokretovo ulje», kažu iz kompanije AC Food.

Maza porodicu kremnih namaza trenutno čine Maza 20% lješnjaka, Maza 30% lješnjaka, Maza crunchy sa ekspandiranim pahuljicama, Maza Caramel sa okusom karamele za istinske gurmane. Maza Caramel je novi član Maza porodice sa opravdanim prefiksom «najbolja do sada».

Radi se o vrhunskom brendu koji prepoznat daleko izvan granica domaćeg tržišta. Maza 30% lješnjaka je dobila najznačajnije priznanje od vrhunskih svjetskih kuhara i sommelijera. Lješnjak namaz Maza je u Berlinu, osvojila prestižno priznanje „Superior Taste s 3 zvijezde“ koji mu je dodijelio Međunarodni Institut za okus.

Maza se trenutno izvozi u 14 zemalja Evrope i svijeta.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close