NogometSport

Marušić: Cijela BiH može biti ponosna na nas

Sretni smo jer smo bili treći u grupi na Euru, ali i tužni što nismo prošli dalje, kaže veznjak Domagoj Marušić

Cijela država Bosna i Hercegovina može biti ponosna na nas i pobjedu nad Srbijom, te na to kako smo je predstavili na Evropskom prvenstvu, rekao je veznjak naše kadetske fudbalske reprezentacije Domagoj Marušić za Oslobođenje kada smo ga pitali za dojam drugog uzastopnog nastupa zmajića na Euru u Hrvatskoj.

Bh. kadetima je na kraju nedostajao gol za plasman u četvrtfinale, u koje se, osim Njemačke, plasirala i Republika Irska, koja je imala najslabiju gol-razliku u grupi C, ali je u krugu sa BiH i Srbijom, koje su osvojile takođe tri boda, prošla među osam najboljih u Evropi zahvaljujući najboljem međusobnom skoru. Nakon visokog poraza od Njemačke sa 0:5 na startu, zmajići su izgubili od Republike Irske 1:2, pa je trijumf nad Srbijom sa 1:0 donio pomiješan osjećaj sreće, ali i tuge jer smo bili veoma blizu prolaza u drugi krug.

– Bili smo uzdrmani poslije utakmice sa Njemačkom i morali smo smoći snage za dalje. Protiv Irske svi golovi pali su u prvom poluvremenu, kada smo primili dva gola iz dva šuta, a od toga jedan iz penala. U drugom dijelu imali smo posjed lopte, ali nije bilo sreće za bolji rezultat. Presudio je poraz od ekipe koja nije bolja od nas. Pobijedili smo Srbiju u utakmici koju smo odigrali za gušt jer nam je to rekao selektor Sakib Malkočević, pripremajući se za nju. Trebalo nam je čudo da idemo dalje, a Armin Imamović je zabio gol za pobjedu. Sretni smo jer smo završili treći u grupi sa tri boda, ali i tužni pošto nismo prošli u četvrtfinale, rekao je Marušić.

Naglasio je da je nastup na Euru prelijepo iskustvo za sve kadetske reprezentativce BiH.

– Sa 17 godina doživjeli smo nešto što pojedini igrači ne uspiju tokom čitave karijere. Sigurno je da ćemo se Eura uvijek sjećati po lijepom, izjavio je Marušić.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close