Many Men Show vol. 2: Tri dana nezaboravnog druženja, odličnog provoda i sjajne atmosfere u samom centru Visokog

Festival umjetnosti i kreacije Many Men Show vol. 2, izdanje 2014., zvanično  je zatvorio svoja vrata za sve posjetioce nakon tri dana nezaboravnog druženja, odličnog provoda i sjajne atmosfere u samom centru Visokog.

Ciljevi koje je postavio organizacioni odbor festivala ispred sebe ove godine: revitalizacija trga Matrakčije iza Gradskog kina Visoko, okupljanje mladih, talentovanih i perspektivnih ljudi iz Visokog oko jedne kulturne oaze te program koji upotpunjava tri dana za sve ljude koji žele da se druže i
stvaraju trajne veze sa svojim sugrađanima, tokom prošlog vikenda doživjeli su svoje ostvarenje i ispunjeni su u potpunosti. Izložbe, radionice, predstava, koncerti, samo su neka od dešavanja koja su izmamila veliki broj naših sugrađana na jedan od potencijalno najboljih trgova Visokog, koji bi mogli, u budućnosti, postati dio visočke zbilje te je zasigurno ovaj glavni cilj, prikazivanje potencijala zapuštenih prostora u Visokom, ispunjen u potpunosti, što našem timu pričinjava još veće zadovoljstvo.

No, kako to obično i biva, svemu dođe kraj, pa tako i ovogodišnji MMS festival s tugom napušta ulice Visokog, u nadi da će i sljedeće godine probuditi osjećanja ushićenja i radosti svojom pojavom u gradu. Kao i prošle godine, što postaje neki kontinuitet u radu festivala, pored velikog broj učesnika i činjenice da se u samom organizacionom odboru nalazi pet udruženja građana, što je izuzetan izazov za koordinaciju, program festivala MMS vol. 2 je ispoštovan u potpunosti bez otkazivanja, sa blagim pomjeranjima zbog vremenskih uslova. Zbog ovih činjenica, prije nego što pobrojimo sve one bez kojih MMS zasigurno ne bi postojao u ovom obimu, potrebno je da se zahvalimo udruženjima koja su ove godine činila okosnicu festivala: Setup – centar društvenih inicijativa, Damar Omladine, Confero, XXL Basket i Doktori&Čarobnjaci.

Naravno, nakon ove zahvalnice, naša obaveza je da se zahvalimo partnerima festivala koji su ustupili svoje resurse za održavanje festivala, a to su: Zavičajni muzej Visoko, Gradsko kino Visoko, Galerija Likum76 i KUD Visoko. Rame uz rame sa organizatorima festivala i ove godine stajali su sponzori koji su dali nesebični doprinos MMS festivalu te se ovom prilikom zahvaljujemo: VGT osiguranju d.o.o. kao generalnom pokrovitelju, Vispak d.o.o. kao zlatnom sponzoru, Hell Energy drink Milano d.o.o. i Candy shop, kao srebrenim sponzorima, te ostalim sponzorima koji su također dali svoj doprinos, a to su: MegaColor, Wiron, Red Bull, BTS, Komochem, Prestige, Štampa na majice Pinjo, GradEKO, NK Bosna Visoko, Bios, DinoTon i Biofit.

Pored svih ovih sponzora, kao i uvijek, sa nama su ove godine bili i medijski pokrovitelji festivala, koji zaslužuju posebnu zahvalnicu, a to su: Visoko.co.ba kao generalni medijski partner, zatim Radio Sarajevo, RTV Visoko, TV Vi-net, Visokoin.com, Magazin Plus i Vipromo.ba.

I naravno, na kraju, pored svih ovih zahvalnica, ne možemo a da se ne zahvalimo svim volonterima festivala i svim posjetiocima, koji su svojim radom i prisustvom uveličali ovaj događaj, dajući mu posebnu draž.
Došlo je vrijeme da se oprostimo, ali naravno samo za ovu godinu, jer MMS ne želi da postane jedan kulturni incident, nego jedan tradicionalni pokret mladih Visokog, koji uistinu žele da naprave promjenu i prekretnicu u razvijanju naših svijesti i našeg grada. Festival umjetnosti i kreacije Many
Men Show ne smije nestati iz vaših srca i misli, jer iz naših zasigurno neće i naš tim će nastojati da i sljedeće godine za sve ljubitelje kreacije i umjetnosti pripremi novi MMS, nove doživljaje i novu zabavu. To je naša odgovornost i pripreme za sljedeću godinu počinju uskoro, sa željom da ovaj festival pređe na novi nivo i postane dijelom vaših i naših očekivanja i nada.

Još jednom upućujemo veliku zahvalnicu svim učesnicima, partnerima i posjetiocima. Nadamo se da ste i vi, baš kao i mi, uživali u festivalu umjetnosti i kreacije Many Men Show vol. 2.

Vidimo se sljedeće godine!!!

PR Festivala umjetnosti i kreacije Many Men Show, Enes Hodžić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close