LifestyleLjubav i sex

Manjak seksa ostavlja posljedice, evo i koje!

Ako se suzdržite od svih vrsta seksa, uključujući i masturbaciju, mesntrualni grčevi mogu da postanu češći nego inače

 


Seks je dobar za naše tijelo – od boljeg sna, jačanja imunog sistema, preko trošenja kalorija do jačanja našeg samopouzdanja.
Ali, i nedostatak seksa može da stvori neke zanimljive promjene. Naime, premalo seksa, naročito iznenada, utiče na vaginu.
Teže do orgazma 
Možda će vam trebati više vremena da doživite orgazam kad se ponovo vratite “starim navikama”, a to možete da zahvalite strahu od opuštanja, koji se često javlja nakon poduže pauze. Ali, malo prakse i sve se vraća na staro.
Promjene u predmenstrualnom ciklusu 

 

Ako se suzdržite od svih vrsta seksa, uključujući i masturbaciju, grčevi mogu da postanu češći nego inače. Orgazmi smanjuju bol i napetost, pa je jasno šta se događa kada oni izostaju.

 

Osjećaj suhoće 
Seksualno uzbuđenje pomaže vagini da ovlaži. Budući da nedostatak seksa dovodi do manje vlažnosti, pobrinite se da imate dobru predigru prije glavnog čina.
Osjećaj kao da ona ne funkcioniše dobro 
Vagina je mišić – ako ga ne koristite, možete da ga izgubite. Ne doslovno, naravno, ali tako možemo da opišemo taj osjećaj.
Promjena seksualnog odgovora 
Ako imate pauzu od svih tipova seksa, možda ćete primjetiti privremenu promjenu polnog odgovora, nakon što ponovno krenete sa seksualnim aktivnostima. To ne znači da treba da izbjegavate pauzu od seksa, već bi jednostavno trebalo da prihvatite eventualne promjene koje ćete možda doživjeti.

 

(Nezavisne.com)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close