“Mala olimpijada visočkih osnovaca”

Na glavnom terenu Gradskog stadiona Luke u Visokom, jutros je svečano otvoreno takmičenje “Mala olimpijada visočkih osnovaca”.

(Ismar I. – vipromo.ba)

Već treću godinu za redom Univerzalna škola sporta organizuje ovo takmičenje za visočke osnovce, a ove godine učestvuju tri škole: OŠ “Safvet-beg Bašagić”, OŠ “Kulin Ban” i OŠ “Alija Nametak”.

Partner koji je omogućio realizaciju ovog projekta je nevladina organizacija World Vision, te su i ove godine za pobjednike takmičenja obezbjeđene vrijedne nagrade kao i pojedinačne nagrade za takmičare.

Cilj takmičenja je buđenje sportskog duha koji utiče na razvoj moralnih i karakternih crta i osobina ličnosti (upornost, borbenost, hrabrost, samopouzdanje …), koje su bitne kako za uspjeh u sportu tako i za uspjeh u životu.

merjem-kadric

Inače, u protekle dvije godine Malu olimpijadu visočkih osnovaca organizovali su zajedničkim snagama Alem Genjac i Merjem Kadrić, osnivači Univerzalne škole sporta, a budući da je bivši nogometaš Bosne trenutno u inostranstvu, za ovogodišnju organizaciju pobrinula se samo Merjem Kadrić, te nam je u kratkom razgovoru kazala da je zadovoljna manifestacijom budući da je jedini sponzor World Vison, ali i takmičenjem i odzivom djece, s obzirom da je škola iz Moštra odustala u posljednjem trenutku.

mala olimpijada pobjednik

Univerzalna škola sporta je još jednom omogućila puno igre, zabave, nadmetanja, vriske pobjednika i tuge poraženih. Po izuzetno lijepom vremenu, djeca su uživala na travi ili u hladu među borićima. Prva među jednakima bila je OŠ “Kulin Ban” Visoko uzevši dva boda više od OŠ “Safvet-beg Bašagić” i OŠ “Alija Nametak”. Sve u svemu odlična zabava uz sokove i sendviče na pauzi. Ovakve dječje radosti treba priređivati češće.

mala-olimpijada2

mala-olimpijada3

mala-olimpijada4

mala-olimpijada8

mala-olimpijada7

mala-olimpijada6

 mala-olimpijada5

mala-olimpijada9

Ostale fotografije pogledajte na ViPromo facebook stranici

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close