-TopSLIDEBiHPolitika

Lugavić na čelu Tuzle, Sedić u Bihaću, Hasanović će voditi Vogošću

PRELIMINARNI REZULTATI

Zijad Lugavić (SDP) bit će novi gradonačelnik Tuzle. Odlučili su tako glasači na prijevremenim izborima nakon što je dosadašnji gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović otišao u Parlament Bosne i Hercegovine. 

Gradonačelnik Bihaća bit će i dalje iz POMAK-a, a riječ je o Elvedinu Sediću, koji je u izbornoj utrci pobijedio Hamdiju Abdića (SDA), Adnana Habibiju (SDP), te nezavisnog kandidata Amarilda Gutića. 

Na čelu Grada Srebrenika bit će Adnan Bijelić, kandidat SDP, NiP i NS bloka, koji je tijesno pobijedio Nermina Tursića (SDA). 

Bojan Ivanović iz SNSD-a postao je gradonačelnik Zvornika, nakon što je na izborima pobijedio nikoga. Njemu na megdan nije izašao niti jedan protukandidat. Na pobjedi mu je čestitao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. 

U općini Bratunac došlo je do smjene vlasti. Opozvanog Srđana Rankića na izborima je pobijedio Lazar Prodanović, pouzdani kadar Milorada Dodika i SNSD-a. 

Općinom Vogošća i naredne dvije godine vladat će SDA, odnosno njen kadar Migdad Hasanović, koji je u izbornoj utrci pobijedio Adnana Šeraka (NIP, SDP, NS). 

Sve ovo su nezvanični ali s obzirom na kretanje rezultata i broj prebrojanih biračkih mjesta pokazuje da su zapravo izbori riješeni i da Centralnoj izbornoj komsiiji preostaje samo da potvrdi rezultate. 

Patria

Novi gradonačelnik Tuzle
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close