Loš sudac odlučio je utakmicu i oteo Neymaru ili Modriću naslovnu ulogu

Vodeći svjetski mediji slažu se s ocjenom kako je japanski sudac Yuichi Nishimura ‘poklonio’ Brazilu kazneni udarac na otvaranju svjetskog prvenstva protiv Hrvatske, dodavši kako je Neymar potvrdio status jedne od najvećih zvijezda prvenstva.

Bivši engleski reprezentativac, a danas komentator BBC-a Chris Waddle nije mogao vjerovati kako je kazneni udarac dosuđen protiv Hrvatske. “Šteta je što je sudac ove utakmice oteo Neymaru ili Modriću naslovnu ulogu. Utakmicu je vodio loš sudac koji je odlučio utakmicu,” kazao je Waddle.

Britanski Guardian piše kako se ‘Brazil provukao’ do pobjede na krilima Neymara i japanskog suca.

“Bez obzira na pobjedu Scolari će u idućim danima mnogo razmišljati kako bi popravio igru domaćina.”

Sky Sport javlja kako je ‘Brazil pobijedio, ali nije opravdao očekivanja, dok Daily Mail navodi kako to ‘nije bila noć japanskog suca’. “Turnir je trebao brazilsku pobjedu na startu i dobio ju je. Sudac je načinio barem tri velike pogreške. Fifa je sama kriva za sve. Bio je to novi krug negativnosti krovne nogometne organizacije.”

Španska Marca piše kako je ‘Nishimura dosudio nepostojeći jedanaesterac za Brazil koji je odlučio utakmicu.

“Brazil je morao pobijediti i pobijedio je,” piše Marca, dok je francuski L'Equipe ključnim trenutkom susreta označio ‘nepostojeći kazneni udarac’.

Slično piše i talijanska Gazzetta delo Sport koja navodi kako je ‘japanski sudac darivao domaćina’.

Agencija Reuters prenosi oštre riječi koje je izrekao Niko Kovač o japanskom sucu Nishimuri, ali i hrvatskih navijača koji su utakmicu pratili širom Hrvatske.

“Više nikada neću jesti sushi,” prenosi Reuters riječi jednog navijača.

Boston Herald navodi kako je utakmicu odlučio kontroverzni jedanaesterac koji je izazvao bijes u hrvatskim redovima. Amerikanci navode kako je ovim porazom Hrvatska produžili niz bez pobjeda na svjetskim prvenstvima na ukupno pet susreta. Posljednju pobjedu Hrvatska je ostvarila 2002. protiv Italije.

Chicago Tribune navodi kako je svjetsko prvenstvo napokon otvoreno utakmicom u kojoj je ‘neuvjerljivi Brazil teškom mukom porazio odličnu Hrvastku’.

 

(Jutarnji.hr)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close