Lokalni vodovodi u Grđevcu, G. Poriječanima i na Piskavicama neizpravni za piće

Nalazi fiziko-hemijskih i mikrobioloških analiza Programa „Lokalni vodni objekti“ koji udovoljavaju zahtjevima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće kod lokalnih vodnih objekata:

Lokalni vodovod „Dolije“, Srhinje

Nalazi fiziko-hemijskih i mikrobioloških analiza Programa „Lokalni vodni objekti“ koji ne udovoljavaju zahtjevima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće kod lokalnih vodnih objekata:

1.    Lokalni vodovod „Kraljevac“ Grđevac (ova voda nije zdravstveno ispravna zbog nedozvoljenog prisustva bakterija). Voda se može koristiti za piće SAMO pod uslovom da se dezinfikuje ili prokuhava najmanje 15 minuta ključanja vode. Potrebno je terensko ispitivanje objekta, dezinfekcija vode i ev. sanacija objekta. Preporučuje se ponoviti fiziko hemijsku i mikrobiološku analizu vode.
2.    Lokalni vodovod „Silos“ Piskavice (ova voda nije zdravstveno ispravna zbog nedozvoljenog prisustva bakterija). Potrebno je terensko ispitivanje objekta da bi se utvrdili razlozi koji dovode do bakterijske kontaminacije vode. Voda se može koristiti za piće SAMO pod uslovom da se dezinfikuje ili prokuhava najmanje 15 minuta ključanja vode. Potrebno je terensko ispitivanje objekta, dezinfekcija vode i ev. sanacija objekta. Preporučuje se ponoviti fiziko hemijsku i mikrobiološku analizu vode.
3.    Javna česma „Suljagina voda“ Gornji Poriječani (ova voda nije zdravstveno ispravna zbog nedozvoljenog prisustva bakterija). Voda se može koristiti za piće SAMO pod uslovom da se dezinfikuje ili prokuhava najmanje 15 minuta ključanja vode.Potrebno je terensko ispitivanje objekta, dezinfekcija vode i ev.sanacija objekta. Preporučuje se ponoviti fiziko hemijsku i mikrobiološku analizu vode.
4.    Javna česma „Stubla“ Grđevac (ova voda nije zdravstveno ispravna zbog blago povećanog stepena mutnoće ). Prema mikrobiološkoj čistoći koju pokazuje ovaj uzorak, ova voda bi se mogla koristiti za piće. Preporučuje se redovno uzorkovanje na fiziko-hemijsku i mikrobiološku analizu.

PROGRAMA „ ŠKOLA-VODA ZA PIĆE“ 2013 GOD

Nalazi fiziko-hemijskih i mikrobioloških analiza Programa „Škola-voda za piće 2013“ koji udovoljavaju zahtjevima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće kod lokalnih vodnih objekata:

KONTROLNI NALAZ  O.Š.“M. M. Dizdar“ Dobrinje-nalaz uredan

www.magazinplus.eu – Dom zdravlja Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close