-TopSLIDENogometSport

Liga prvaka ponovo dolazi u BiH: Futsaleri Mostar SG na odličnom 15. mjestu u Evropi

UEFA

Nije mala stvar biti 15-ti u Evropi, rekao je Amel Bajgorić

Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada, osvajača duple krune u našoj zemlji, ponovo će biti domaćini glavne runde Lige prvaka u futsalu, zvanično je potvrđeno iz UEFA-e.

Glavna runda

Mostarci su preskočili preliminarnu rundu Lige prvaka, a najbolji klub u BiH će u ovoj sezoni biti 15. klub Evrope prema koeficijentu.

Mostarci će odmah u glavnu rundu i opet u liniju B, gdje će samo najbolja ekipa iz grupe ići dalje, a žrijebom će se vidjeti ko će zajedno sa mostarskom ekipom biti u grupi. Žrijeb za Ligu prvaka je 7. jula, preliminarna runda se igra od 23. do 28. augusta, a glavna od 25. do 30. oktobra.

– Nije mala stvar biti 15-ti u Evropi. To je veliko priznanje za našu Bosnu i Hercegovinu, Mostar i klub. Iza ovog uspjeha stoji višegodišnji trud i rad svih ljudi u klubu. Od igrača, trenera, uprave, do naših vjernih navijača bez čije podrške teško da bi bili tu gdje smo sada. Nakon što smo odbranili duplu krunu, želja nam je da napravimo i iskorak u Evropi – rekao je Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada Staklorada.

Mostarci u liniji B

Pored Mostaraca domaćini su i Kauno Žalgiris (Litvanija), Liqeni (Kosovo), Shkupi 1927 (Sjeverna Makedonija) u liniji B, te u liniji A, iz koje tri ekipe idu dalje, Novo Vrijeme (Hrvatska), Anderlecht (Belgija), United Galati (Rumunija) i Luxol St. Andrews (Malta).

Mostarci su se odmah plasirali u glavnu rundu
FOTO: MOSTAR STARI GRAD STAKLORAD

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close