BiHPolitika

Lideri stranaka vladajuće koalicije u FBiH o današnjem sastanku

Izetbegović: Vrijeme je da HDZ BiH odustane od blokada

Član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović kazao je danas da će koalicija na federalnom nivou opstati do kraja mandata. Drugo poluvrijeme će biti bolje, rekao je Izetbegović nakon sastanka sa liderima SBB-a i HDZ-a BiH Fahrudinom Radončićem i Draganom Čovićem, javlja TV1.

Izetbegović je potcrtao da rad Federalnog parlamenta mora biti ubrzan, ali i da je potrebno ubrzati izgradnju infrastrukture, te precizirati nosioce aktivnosti.

“Mi smo tu da rješavamo probleme”, dodao je on.

Govoreći o odnosima u koaliciji, Izetbegović je kazao da HDZ BiH insistira na provođenju presude “Sejdić – Finci”, a SDA na provođenju reformi.

“Što se tiče SDA, mislimo da je vrijeme da HDZ BiH odustane od blokada”, istakao je Izetbegović.

Naredni sastanak lidera vladajuće koalicije u FBiH zakazan je za ponedjeljak, a Izetbegović kaže da će se tom prilikom napraviti lista “onoga što može ići”

 

Radončić: Ponekad se osjećam kao da podržavam manjinsku vladu

Lideri stranaka vladajuće koalicije u FBiH razgovarali su danas o gorućim temama o kojima se govorilo proteklih godinu dana, rekao je nakon sastanka predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, javlja TV1.

Lideri stranaka vladajuće koalicije u FBiH razgovarali su danas o gorućim temama o kojima se govorilo proteklih godinu dana, rekao je nakon sastanka predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, javlja TV1-

“Još jednom smo pretresli tačke o kojima govorimo proteklih godinu dana. Problem je najčešće između SDA i HDZ BiH. Ponekad se osjećam kao da podržavam manjinsku vladu”, rekao je Radončić novinarima nakon sastanka u zgradi Predsjedništva BiH.

On je dodao da se nada da će koalicioni partneri raditi brže u FBiH.

“Razgovarali smo, između ostalog, o autocestama, te zakonu o igrama na sreću. Najveći problem što smo došli na crnu listu EU. Mora se napraviti opšta mobilizacija da se to riješi”, kazao je Radončić.

Najavio je takođe da će naredni sastanak predsjednika SBB-a, SDA i HDZ-a BiH biti održan u ponedjeljak.

Dragan Čović

Već godinu dana jedni drugima nešto obećavamo: Potrebno je okončati ono što je prioritetno

Danas samo razgovarali o provedbi preuzetih obaveza, istakao je član Predsjedništva BiH Dragan Čović nakon sastanka sa liderima vladajuće koalicije u FBIH.

“Već godinu dana jedni drugima obećavamo. U ponedjeljak trebamo okupiti  predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti, kazao je Čović.

Dodao je kako se nada da će se uspjeti okrenuti novim aktivnostima.

“Svaki dan imamo razgovore. Potrebno je insisitirati da bude okončano sve što je prioritet”, kazao je Čović.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close