Lideri ‘šestorke’ danas o podjeli vojne i državne imovine, te provođenju odluke ‘Sejdić-Finci’

U Sarajevu će danas biti održan novi sastanak lidera šest stranaka koje čine parlamentarnu većinu u BiH, a kao glavna tema najavjena je podjela vojne i državne imovine, koja je ponovo u fokusu javnosti nakon nedavne posjete BiH generalnog sekretara NATO-a Andersa Fogh Rasmussena

(RSE)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da na sastanak u Sarajevo ide sa istim stavovima i politikom koji su određeni davno, što je rečeno 9. marta prošle godine, a to je da pitanje imovine u BiH može da bude riješeno samo u cijelosti.

Dodik je naglasio da ne može da bude riješeno pitanje vojne imovine, a ostala ne. “Moramo da završimo sve. Ako ne završimo sve nećemo završiti ništa”, poručio je Dodik.

Predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić, koji je domaćin skupa, izrazio je optimizam u pogledu novog sastanka lidera šest vodećih političkih stranaka u BiH, naglašavajući da će u prvom dijelu ovog skupa učestvovati i specijalni izaslanik i šef Delegacije EU u BiH Peter Sorenssen.

“Prisustvo Sorenssena čini nas posebno zadovoljnim, što znači da ćemo danas razgovarati i o provođenju odluke `Sejdić i Finci`”, rekao je Radončić Srni.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close