Lice K.H. iz Visokog prijavljeno Kantonalnom tužilaštvu ZDK zbog upotrebe vatrenog oružja-automatske puške

Dana 09.08.2014. godine, u mjestu Donje Moštre, općina Visoko, u UO “Randa”, od strane lica K.H. iz Visokog došlo je do upotrebe vatrenog oružja-puške, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

Postupajući po prijavi navedenog događaja, policijski službenici Policijske stanice Visoko su istog dana, u navedenom mjestu, lišili slobode lice K.H., te isto priveli u službene prostorije radi kriminalističke obrade. Izvršenim uviđajem, u unutrašnjosti navedenog ugostiteljskog objekta pronađeno je jedno deformisano zrno od puščanog metka, usljed čijeg djelovanja su nastala oštećenja na zidu, dok je pregledom putničkog motornog vozila „Mercedes“, u vlasništvu navedenog lica, u prtljažniku pronađena automatska puška marke „Zagi“, kalibra 9 mm, u čijem se okviru nalazio 21 komad metaka. Navedeno oružje i municija su oduzeti i poslati na vještačenja u Odsjek za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je od strane Policijske stanice Visoko dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršioca protiv lica K.H., rođenog 1968. godine, iz Visokog, zbog postojanja osnova sumnje

da je počinilo krivično djelo „Izazivanje opće opasnosti“ iz člana 323., te krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.EU – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close