Ostali sportoviSport

Lejla Tanović osvojila 4.mjesto i novih 12 UCI bodova na UCI C2 utrci u Rogli

Zadnja trka pred prvenstvo Balkana

Peterostruka državna prvakinja i dvosutruka viceprvakinja Balkana u brdskom biciklizmu dvadesetdvogodišnja Lejla Tanović nastupila je na UCI C2 utrci u Rogli (Slovenija) i osvojila 4. mjesto i novih 12 UCI bodova.

Pobjedu ispred favorizirane Slovenke Tanje Žakelj i osvajačice svjetskog kupa odnijela je treća vozačica svijeta ukrajinka Yana Belomoina (3. UCI ranking). Za najbolju bh.biciklistkinju ovo je bila zadnja pripremna utrka pred Balkansko prvenstvo koja je očekuje u sedmom mjesecu.

Tanovićeva trenutno zauzima 80. mjesto na svjetskoj UCI ljestvici što je najbolji plasman za BiH ali je očekuje novi napredak nakon upisa osvojenih bodova u Rogli.

„Utrka u Rogli je bila veoma zahtjevna jer je vožena na nadmorskoj visini večoj od 1.500m uz dobro pripremljene tehničke elemente staze. Lejla je utrku odvozila bez greške i pokazala veoma jaku formu pred nadolazeće Balkansko prvenstvo. Sada nastavljamo za zadnjim pripremama i malim korekcijama pred Balkansko gdje je cilj osvajanje treće uzastopne medalje,“ rekao je za kraj trener Amar Njemčević.

Lejla Tanović već ima dvije medalje sa Balkanskih prvenstava gdje je u Makedoniji 2014. godine bila srebrena u kategoriji U23, a naredne godine u Grčkoj također je bila srebrena kao najmlađa takmičarka u kategoriji elite.

 

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close