Lejla Šebić svjetska prvakinja u disciplini Miss bikini

Instruktorica aerobika, fitness trenerica i profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, Lejla Šebić, pobjednica je takmičenja Miss bikini, koje je održano u Los Angelesu u okviru Svjetskog prvenstva u natural bodybuildingu

Autor: Klix.ba

Šebić je prva takmičarka iz BiH koja je ikada učestvovala na ovom takmičenju. U Los Angelesu se okupio veliki broj takmičara i takmičara u više različitih konkurencija, a Lejla je osvojila prvo mjesto u konkurenciji Miss bikini +35.

“Kao djevojčica sa trenirala ritmičku gimnastiku i imala veliki san i želju da odem na Olimpijske igre i predstavljam svoju zemlju. Taj san se nikada nije ostvario zbog surovog rata koji nas je sve pogodio. Danas, nakon više od 20 godina, san jedne djevojčice se ipak ostvario. Beskrajno sam sretna i ponosna. Osjećaj je neopisi. Hvala velikim ljudima koji su mi pomogli i onima koji su vjerovali u mene, ohrabrivali me i podržavali”, napisala je Lejla na svojoj stranici na Facebooku.

Lejla je prije ovog takmičenja učestvovala na Balkanskom takmičenju u Mostaru i Evropskom u Španiji, gdje je također osvojila prva mjesta.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close