-TopSLIDEPolitikaRegion

Kurti: Izvršen je teroristički napad na policiju, jedan policajac ubijen

(Patria) – U selu Banjska na sjeveru Kosova napadnuti su pripadnici kosovske policije, usljed čega je jedan poginuo, a drugi je povrijeđen, saopštio je premijer Albin Kurti na Facebooku.

Kurti navodi da se napad dogodio oko 03.00 sata ujutro, da je poginuo policajac sa činom narednika, a da je povrijeđen pripadnik pogranične policije koji je van životne opasnosti.

“U ovom trenutku se nastavlja pucanje iz vatrenog oružja različitog kalibra na našu policiju. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoružanjem”, napisao je Kurti na Facebooku, prenosi Kosovo online.

On je osudio ovaj zločin, navodeći da je riječ o terorističkom napadu, te ga je povezao sa “organizovanim kriminalom koji ima podršku Beograda”.

“Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju. U ovoj borbi štitimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo građane bez razlike i nezavisno Kosovo”, saopštio je Kurti.

U međuvremenu, oglasila se i predsjednica Kosova Vjosa Osmani, izrazivši saučešće i navodeći da se hitno vraća iz Njujorka na Kosovo.

Nap.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close