-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleVisoko

Kulin Ban – Festival kulture – filmovi iz selekcije Sarajevo film festivala 2023 i vrhunski koncerti u Visokom

KULIN BAN – FESTIVAL KULTURE – filmovi iz selekcije Sarajevo film festivala 2023 i vrhunski koncerti u Visokom

Udruženje Setup u saradnji sa Gradskom upravom Visoko i JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ najavljuje spektakularan program za festival povodom dana Grada Visoko.

Festival Kulin Ban ima za cilj da naglasi činjenice da je Visoko kraljevski grad, što ćemo na ovaj način prikazati cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i velikom broju turista koji posjećuju naš grad – posebno u ljetnim mjesecima.

Kulin Ban – festival kulture je inovativni projekat čija je osnovna svrha obogatiti kulturni sadržaj na području Visokog, te ponuditi nove sadržaje za građane i građanke, turiste i lokalnu zajednicu.

Ovom prilikom najavljujemo otvorenje festivala 24.08. koji će započeti sa „Open air“ projekcijom filmova iz selekcije Sarajevo film festivala 2023. godine. Program festivala će trajati od 24. do 27. avgusta gdje nas očekuje 7 projekcija filmova od čega će biti 3 projekcije na otvorenom (TRG MATRAKČIJE), 4 projekcije u Kulturnom centru Altindag, skateboard radionica, izložba fotografija, promocija knjige te dva spektakularna koncerta u Gradskom kinu Visoko. Planirana su i dva velika događaja, od posebnog značaja za kulturu Visokog, koncerti DAMIRA URBANA & 4 i mega-popularnog sarajevskog hip-hop benda HELEM NEJSE.

Ulaz na sve događaje i koncerte za vrijeme trajanja festivala de biti POTPUNO BESPLATAN!

Na ovaj način želimo kreirati atmosferu koja je slična sarajevskoj za vrijeme festivalskih dana, čime naš grad ponovo stavljamo na mapu gradova u kojima se njeguju istinske vrijednosti i u kojem se svi posjetitelji osjedaju posebno.
Molimo sve privredne subjekte, kao i zainteresovane volontere koji žele biti dio festivala da nam se jave putem zvanične e-mail adrese udruženja: [email protected]
Kompletan program festivala sa tačnim satnicama i terminima objavljujemo u prvoj sedmici augusta, te ovom prilikom pozivamo javnost da prati informacije na društvenim mrežama i zvaničnim stranicama Kulin Ban festivala.

Centar društvenih inicijativa SETUP 

Možda je grafika koja prikazuje tekst

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close