Krivična prijava protiv Vlade RS-a zbog lažno prikazanih troškova iz budžeta?!

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić najavio je da će ta stranka na sutrašnjem nastavku sjednice Narodne skupštine RS-a tražiti da se pokrene krivična odgovornost Vlade RS zbog lažno prikazanog izvršenja budžeta.

Čavić je, nakon sjednice Izvršnog odbora NDP-a u Trebinju, potvrdio da ta stranka podržava svoja tri odbornika u Skupštini Grada Trebinja u njihovim dosadašnjim odlukama, ali da to ne znači da će stupiti u koaliciju sa SNSD-om i da će glasati za opoziv gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.

-Ne želimo da pomažemo SNSD-u u rušenju gradonačelnika u Trebinju, niti u bilo kojem drugom gradu u RS, kategoričan je Čavić.

NDP je, navodi, jedina stranka koja ni u jednoj općini u RS nema koaliciju s SNSD-om u vršenju vlasti, dok je imaju druge opozicione stranke.

-Politika SNSD-a je toliko pogrešna da ni u jednoj lokalnoj zajednici ne zaslužuje podršku NDP-a. Naša politika je principijelna i ne želimo da budemo sredstvo afirmacije politike Milorada Dodika i njegove stranke, dodao je on.

Kometarišući istupanje iz NDP-a Neđe Ćebedžije, zamjenika gradonačelnika Trebinja, Svjetlane Vuletić, načelnice Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, te Mladena Đurića, direktora “Trebinjestana”, Čavić je rekao da NDP-u nisu ni potrebni ljudi koji su se zarad fotelja odrekli stranke.

I predsjednik Gradskog odbora NDP-a u Trebinju Slobodan Šaraba potvrdio je ovu informaciju.

Nada Ilić, načelnica Odjeljenja za opštu upravu nije istupila iz NDP-a i prihvatila je da podnese ostavku na tu funkciju. Uprkos ucjenama, Ilić je visoko moralna osoba i ona je rađe prihvatila ostavku – rekao je Šaraba.

(Fena/aa)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close