„Krimolovci“ u srpnju: Zaprimljenо 418 poziva i 89 korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srpnju 2014. godine registrirali su ukupno 418 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 89 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i njihovim počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti (31) i neovlašteni promet opojnim drogama (15).

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 89 je zajedno sa izvješćima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po 11 je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 70 povratnih informacija od nadležnih policijskih tijela, koje su u svezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“. Na temelju toga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužiteljstvima četiri izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, te tri izvješća na dalju ocjenu.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 128 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close