„Krimolovci“ u siječnju: Zaprimljeno 237 poziva i 33 korisne informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u siječnju 2015. godine registrirali su ukupno 237 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana su zaprimljene 33 korisne informacije o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko izvješća.
Najveći broj informacija odnosio se na kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti (6), neovlašteni promet opojnim drogama (5), te ostala kaznena djela (6).
Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 33 su zajedno sa izvješćima proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po osam je postupala i SIPA.
U izvještajnom periodu pristiglo je 49 povratnih informacija od nadležnih policijskih tijela, koje su u svezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“. Na temelju ovoga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužiteljstvima pet izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, a jedno izvješće dostavljeno je na ocjenu.
Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 108 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close