Kreativnost na djelu: Posao u struci zamijenila pravljenjem dekoracija za vjenčanje (FOTO)

Mlada studentica biologije, odlučila je pokrenuti vlastiti posao, praveći dekoracije za vjenčanje.

Fojničanka Rejhana Merdžanić-Drndić završna je godina studija na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu. Svjesna činjenice da je u Bosni i Hercegovini vrlo teško naći posao u struci, odlučila je razviti vlastiti posao – raditi dekoracije za vjenčanja.

– Ideju da se počnem baviti ovim poslom, dobila sam prije godinu dana, nakon svog vjenčanja, jer sam i sama bila u potražnji za dekorativnim materijalom. Pomislila sam kako je baš interesantno raditi taj posao, a u isto vrijeme biti nekome na usluzi jer svjesna sam kolika je potražnja za ovakvim dekoracijama – ispičala je Rejhana za Faktor.ba

Nije završila obuku ni kurs te naglašava kako je sve stvar mašte, vlastitih ideja i ukusa.

– Posao je veoma zanimljiv, samo je važno biti kreativan i drugačiji jer ljudi uvijek žele nešto novo, nešto što niko nigdje nije vidio – ističe Rejhana.

Iako je posao zanimljiv, ponekad zna biti i težak jer su mladenke nervozne i uzbuđene pred vjenčanje, pa samim time znaju biti zahtjevne.

– To je ipak najljepši dan u njihovom životu, a ja se maksimalno trudim da tome doprinesem- kaže Rejhana.

Naglašava kako najveću podršku u radu ima od porodice, posebno od muža koji joj priskoči u pomoć kada ima puno narudžbi.

Kupci pretežno naručuju preko njene Facebook stranice, a javljaju se iz svih gradova BiH.

– Mladima u BiH poručila bih da ne sjede u kući i ne kukaju po cijeli dan kako nema posla. Važno je boriti se i raditi, pa makar radili i posao koji nije u njihovoj struci – poručila je mlada Fojničanka.

Kaže da je zadovoljna učinjenim te namjerava nastaviti s ovim poslom, pa čak i u slučaju da dobije priliku raditi posao u svojoj struci.

(I. Redžović/ Faktor.ba)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close