Krajišnik istupa iz Prve lige Federacije BiH?

Nogometni klub Krajišnik iz Velike Kladuše, kako sada stvari stoje, neće nastaviti takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine u proljetnom dijelu aktuelne sezone.

Naime, u Velikoj Kladuši je održana Skupština kluba na kojoj je imenovano sedam novih članova, kao i novi članovi Upravnog odbora, a navodno je već odlučeno da Krajišnik ne nastavi takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

U Sekretarijatu za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH kažu da bi više informacija o tome da li je ova odluka konačna trebali imati sljedeće sedmice.

“Bit će kako oni u klubu odluče. Kakva god da bude konačna odluka, pravila NSFBiH su jasna. Ako Krajišnik istupi iz lige pred početak proljetnog dijela prvenstva, svim klubovima u ligi bit će izbrisani bodovi koje su osvojili protiv tima iz Velike Kladuše. U slučaju da Krajišnik odigra jednu ili više utakmica u nastavku prvenstva, a potom istupi iz lige, onda bi se sve utakmice koje su trebali odigrati nakon istupa iz takmičenja, registrovale sa po 3:0 za protivnike”, objasnili su nam u NSFBiH.

Trenutna situacija najviše bi odgovarala bugojanskoj Iskri koja je jedina sebi dozvolila poraz od Krajišnika u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva. U meču igranom u V. Kladuši bilo je 2:1 za domaći sastav.

Krajišnik je prikovan za samo dno tabele sa svega tri osvojena boda (predzadnje Goražde bježi im čak deset bodova), pa se ekipa već odavno priprema za selidbu u Drugu ligu FBiH.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close