-TopSLIDEVisoko

Košarkaši sarajevske Bosne Royal osvojili memorijalni turnir „Jakub Genjac“

Košarkaši sarajevske Bosne Royal opravdali su ulogu favorita i osvojili prvi memorijalni turnir „Jakub Genjac“, koji je odigran u čast nekadašnjeg istaknutog košarkaša, trenera i sportskog radnika koji je nažalost preminuo u martu prošle godine, baš u danima kada je sigurnim koracima košarku vraćao na visočke parkete.

U finalnom susretu bivši prvak Evrope je savladao ekipu Proma iz Donjeg Vakufa rezultatom 84:75. Susret je prelomljen u trećoj četvrtini kada su se „studenti“ dobrom igrom u odbrani i napadu rezultatski odlijepili, a prednost je iznosila i +18, da bi donjevakufski tim pred kraj ipak uspio ublažiti poraz.

Najefikasniji pojedinac susreta je bio Nedžad Muratović (Bosna Royal) sa 30 poena a njemu je, sasvim zasluženo, pripala i titula najboljeg igrača (MVP) turnira.

U zanimljivom i borbenom susretu za treće mjesto, ekipa Kaknja je savladala kombinovani domaći tim KK Visokog i B.I.G-a rezultatom 86:80.

Na kraju su uručene nagrade svim ekipama te organizatorima upućene čestitke na sjajno organizovanom turniru u dvorani Franjevačke klasične gimnazije, koji će postati tradicionalan i već naredne godine okupiti još veći broj kvalitetnih ekipa.

Snimak finalne utakmice imat ćete priliku pogledati u programu TV Visoko u nedjeljnom večernjem terminu.

Ono što je najvažnije, sačuvana je uspomena na omiljenog čovjeka i sportistu, Jakuba Genjca, koji će zauvijek ostati u srcima i mislima zbog neizbrisivog traga koji je ostavio u svim segmentima svog životnog puta.

Slaven Mirković – visoko-rtv.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close